Rick van Velthuysen en zijn ego gaan uit elkaar

Geplaatst door

Het hing al een tijdje in de lucht maar de kogel is dan nu toch door de kerk: Rick van Velthuysen en zijn ego nemen afscheid van elkaar. ‘Het ging niet meer langer. Meneertje bleef maar zeuren dat het tijd wordt dat ik overdag te horen ben bij NPO Radio 2’, aldus een zichtbaar aangeslagen Van Velthuysen.

‘Ik zit prima op mijn plek in de nacht. Dat ik de hele dag bij alle programmabazen aan de telefoon hang of ik tijdens de vakantietijd niet wat dagshowtjes over kan nemen is dan ook pertinent onwaar. Ik zou het niet eens willen. Frank van ’t Hof kan dat veel beter’. 

Voor Rick’s ego was dit de druppel: ‘Wij hebben meer dan 50 jaar radioervaring. Op alle grote stations te horen geweest. Voorbeeld voor velen. Op alle grote podia de Macarena gedraaid. En dan zouden wij genoegen moeten nemen met alleen maar een plekje in de nacht??!?! No fucking way! Zelfs de ex-vriendin van Giel Beelen wordt voor vervangingen gevraagd! We zouden op de vijf grootste landelijke zenders tegelijk te horen moeten zijn. Ja ook bij Sky Radio!’

Een lijmpoging door Dominique Weesie, omroepbaas van Powned, heeft niet mogen baten.
Het ego van Rick van Velthuysen overweegt solo verder te gaan, bij Talpa Radio.