Luisteraars beginnen rechtszaak om niet meer lastig gevallen te worden met interne zaken bij publieke omroep

Geplaatst door

Naar aanleiding van de rechtszaak die AVROTROS aanspant tegen de NPO vanwege Annemieke Schollaardt, is de maat ook vol bij de luisteraars. Zij spannen gezamenlijk een rechtszaak aan tegen de publieke omroepen met als wens niet meer op de hoogte te worden gehouden van alles wat daar intern speelt.

Eilco Rijsdijk – die wenst anoniem te blijven – legt uit: “Ik wil gewoon lekkere muziek horen en mooie TV kijken. En de fantasie dat alle publieke medewerkers vrienden zijn in stand houden. Maar de omroepen blijven hun vuile was maar buiten hangen. De verenigde luisteraars die ik vertegenwoordig met deze rechtszaak noemen dat het Jan Slagter Syndroom”. 

De groep geeft aan verder niets kwijt te kunnen over de zaak omdat die lopende is. Wel willen ze hun ultieme nachtmerrie duiden. “Wat we koste wat kost willen voorkomen is dat er straks zoveel interne informatie naar buiten komt dat presentatoren denken dat luisteraars dit waarderen. Voor je het weet komt er een dagelijks programma waarbij de presentator alleen nog maar bezig is met zichzelf en zijn collega’s. Bijvoorbeeld tussen 14.00 en 16.00 in de middag. We moeten er niet aan denken. “