Radio 538 viert verlies koppositie met knalfuif

Geplaatst door

Het was een dolle boel op de Bergweg in Hilversum afgelopen vrijdag. Iedereen met naam en faam in de radiowereld was aanwezig om samen met de managers en discjockeys van Radio 538 het verlies van de koppositie vanaf 2019 te vieren. ‘Het is een ware opluchting’, aldus de aanwezige programmaleiding. ‘Het valt echt niet mee om altijd maar de eerste te moeten zijn. Laat een ander station nu maar eens de kar trekken!’.

Dat het feest eigenlijk bedoeld was om de vertrekkende ochtenddeejay Edwin Evers te eren blijkt een misvatting. Ballonnen, slingers, confetti en zelfs champagne werd uit de kast getrokken om het heuglijke feit te vieren dat de radiozender vanaf het nieuwe jaar niet meer de nummer 1 van Nederland is. ‘We gokken op plek twee, maar plek drie of vier is ook goed. Die ellenlange reclameblokken komen ons de neus uit. En het feit dat iedereen bij ons wil werken. Het is hier al zo druk. Iedereen heeft het wel over klimaatopwarming, maar wat dacht je van die overbevolking in ons pand! Tijd dat er eens wat lucht komt in onze organisatie’, aldus hoofd schoonmaak Kees Korthuizen, die al eerder pogingen deed luisteraars weg te jagen door de schuiven van het mengpaneel dicht te trekken na sluitingstijd.

Na het vertrek van de Top 40, De Alarmschijf, programmabaas Minneboo en DJ Evers staan er voor 2019 nog meer oplossingen op de planning. Zo wordt er gesproken over een soloshow voor Coen (zonder Sander), de muziek op halve snelheid en de terugkeer van Will Luikinga.