In quarantaine met: Dennis Ruyer

Geplaatst door

Dennis Ruyer, radio-dj en kersverse vader van tweede kind Famke, zit tot aan zijn wenkbrauwen tussen de Zwitsal, sudocreme en Pampers. “Mijn tijdelijke bijnaam is Dennis Luyer”, grapt de dj als Het Knopje hem thuis opzoekt.

Voordat we ons bezighouden met Dennis zelf, is natuurlijk de eerste vraag: Hoe gaat het met baby Famke?
“Famke Willemijn toont zich een dappere verse medebewoner van onze wereld, ze houdt zich sterk.”
, zegt Papa Ruyer.
“En de klankkast in haar keel ontwikkelt zich krachtig, dankzij de stemoefeningen in de nachtelijke uren.”

Nu hij zijn radioprogramma op Veronica even niet maakt, is hij 24 uur per dag thuis met vriendin en kinderen. Hoe ervaart hij het hebben van een pasgeboren baby in deze coronacrisis?
“Baby of niet, als medebewoner van planeet Aarde ben ik ook aan huis gebonden”, zegt Dennis met zijn bekende radiostem. “Maar zoals de Dalai Lama zegt: “Bedenk dat het niet krijgen van wat je wilt, soms een wonderlijk teken van geluk is” en dat zijn woorden waaraan ik me optrek met een pasgeboren schepsel in mijn thuisdomein”.

Maar wat als het Dennis even teveel wordt? “Ik zie mezelf als een soldaat, in het verhaal dat Het Leven heet”, zegt Ruyer. “Dus ik strijd dapper verder. En als het me teveel wordt, relativeer ik tijdelijke negatieve emoties met een boek vol Boeddhistische citaten. Als dat niet helpt, trek ik me terug in de roodverlichte 538 Dance Department Bunker voor een eclectische set van de Duitse technohelden Boys Noize. Dat is vitamine C voor de ziel.”

Hoe ziet Dennis de toekomst van zijn kinderen? “Famke gaat in de toekomst natuurlijk programma’s presenteren op Radio Veronica. Op zijn Ruyers, met lekker veel vaart, veel positiviteit en natuurlijk de beste hits uit de jaren ’20 en ’30. Ik ga luisteren!” zegt Dennis met voortschrijdende trots.

“En nu vallen mijn ogen bijna dicht van slaapgebrek, dus ik loop even naar de keuken”, zo besluit hij. “Even een dubbele Johnny Wakker en dan kan ik er weer tegenaan”.