Poliep van Domien krijgt eigen radioshow

Geplaatst door

Na het uiteenvallen van QMusic’s populaire ochtendduo Mattie & Wietze is er sinds deze week een ander onafscheidelijk duo uit elkaar: Domien & Poliep. Na een succesvolle carrière van 32 jaar gaan ze allebei hun eigen weg.

Poliep legt uit: ‘Als je zo lang samen radioshows presenteert gaat het op een gegeven moment wringen. Ook begon het me steeds meer te irriteren dat het altijd om hem ging, niet om mij. Ja nu we uit elkaar zijn staat het ineens op de site van RTL Nieuws en NU.nl. Daarvoor hoorde je Domien nooit over mij’.

Domien op zijn beurt: ‘Tja er kan er maar eentje de populairste zijn, Poliep. En dat ben ik. Jij hebt niet eens Instagram, ik heb 111.000 volgers’.

Poliep: ‘Ja maar wie was er voor jou toen jij en je vriendin uit elkaar gingen? Ik bleef gewoon bij je. Maar het is al goed. Ik heb contact gehad met Menno de Boer van 538 en hij gaat een paar uurtjes op vrijdagavond voor me reserveren. Ook word ik eerste invaller en mag ik zo af en toe op de stembanden van Dennis Ruyer springen’.

Over de reden van de breuk tussen Poliep & Domien gaan diverse verhalen. Zo zou Domien het steeds kutter vinden dat Poliep hem iedere keer onderbrak als hij met een lage stem appjes van luisteraars zat voor te lezen. Andere, boze tongen beweren dat Poliep een hele andere kant op wilde met de middagshow; veel meer inhoud en minder luchtverplaatsing. Ook zou het voorstel van Poliep om De Stemband te gaan spelen in plaats van Het Geluid bij Domien in het verkeerde keelgat zijn geschoten.