Peter de Vries (NPO Radio 2) nog steeds trots op radio-innovatie van het jaar

Geplaatst door

“Grote Bonanza was nu al het radio-evenement van het jaar”

De kersverse zendermanager van NPO Radio 2, Peter de Vries, verraste een paar weken geleden vriend en vijand met de Grote Bonanza.

“Ik kijk regelmatig in de spiegel en dan denk ik “Peter, je flikt het toch maar even”, zegt hij terugkijkend op zijn eerste maanden als zendermanager NPO Radio 2. “Dit durfde Jan Willem niet, die mist toch dat lef en dat karakter wat ik wel heb”, verklaart Peter.

Waar andere radiostations op het gebied van innovatie de boot volledig missen, is De Vries nu al publieksfavoriet voor de Marconi Impact Award 2020 dankzij zijn eerste meerzet: een verzoekplatenweek. “Ik had een brainstorm met mezelf en dan weet je: daar komt iets geniaals uit. Ik ging eens even stevig sparren met mezelf en toen zei ik hardop: Platenbonanza XXL.”

In april kwam het radio-evenement Platenbonanza XXL uit zijn koker tot leven op de publieke zender.
Totale innovatie: een week lang plaatjes aanvragen voor erge dingen enzo vanwege corona. En ook niet geheel onbelangrijk: gebaseerd op een BNNVARA-programma.

De Vries: “Het was een onbeschrijfelijk groot succes. Nu al het radio-evenement van het jaar. Kijk, al die andere zenders die denken zich er makkelijk vanaf te maken met een of andere hitlijst. Dat doen wij dus niet. Wij zijn zoveel verder gegaan. “Niet over één nacht ijs” zeg ik hier altijd tegen de jongens. Het eindresultaat: niet gewoon twee uur lang Bonanza tussen 14 en 16, maar gewoon dik een week. Jammer dat mijn grote voorbeeld Rob Stenders niet alle uren kon presenteren. Dat zou echt de ultieme natte radiodroom zijn geweest”.

Het was nog geen uitgemaakte zaak dat de publieke zender de marathonuitzending vol verzoekplaten ging maken. “Dat doe je niet eventjes. Dat vergt veel werk. Uiteindelijk hakte ik zelf de knoop door en besloot tot deze revolutionaire actie in radioland, een superlange Bonanza.”

“Ik word nog wel eens wakker en denk dan: wow. Dat heb ik toch maar even besloten. Heel Nederland weet nu dat ik mijn stempel kan drukken op een zender” aldus de zenderbaas.