3FM-DJ Olivier Bakker levert verplicht salaris in bij nieuwe hitlijst

Geplaatst door

Bij het inkrimpen van de Mega Top 50 van vijftig naar dertig platen, wordt ook het salaris van presentator Olivier Bakker ingekort. Nu de hitlijst met maar liefst 40% ingekort wordt, ziet Olivier ook 40% van zijn salaris verdampen.

“Volgens mijn baas Daniel Dekker is het minder werk om dertig tracks te presenteren dan wanneer je er vijftig af moet tellen. En dus zit daar ook een financiële consequentie aan. Ik sputterde nog tegen, maar Daniel wilde geen tegenspraak. Hij zei dat ik niet moest zeuren, omdat ik verwend zou zijn. Ik snap het niet. Mijn programma duurt nog steeds twee uur, dus ik werk helemaal niet minder…” zo zegt Bakker met een beteuterd gezicht.

“In mijn tijd was het pas hard werken”, verdedigt Daniel zich. “Ik heb de tijd van de Mega Top 100 nog meegemaakt, dat was pas zwaar. Honderd platen en die hadden allemaal een cijfer. En dat elke week weer opnieuw. Maar daar heb ik nooit over geklaagd, dat deed je in die tijd gewoon. Dat jochie Olivier moet niet zo zeiken.” 

Olivier heeft vanwege zijn nieuwe financiële situatie zijn Ajax-seizoenskaart noodgedwongen op marktplaats aan moeten bieden. “Ik heb niks met dat voetbal. Maar als je voor Daniel Dekker werkt, moet je verplicht zo’n kaart kopen. Die moet er nu uit, anders kan ik straks niet afrekenen bij de Lidl”, zo besluit hij.