Stekker uit nachtprogramnmering Radio Oerle

Geplaatst door

“Ik had ‘r vort zó de bale van, ik haj ginnen keus mir”. Het zijn de duidelijke woorden van Arnold Cockx, stationsdirector van Radio Oerle. Na zeven jaar trekt de ervaren radioman de stekker uit de nachtprogrammering en dat houdt de gemoederen binnen de muren van het lokale radiostation sindsdien flink bezig. De deur is voortaan op slot en de nachtpresentator en zijn team komen er niet meer in.

Cockx: “Dat begon eigenlijk al in 2015 toen Joost Wildeveer hier stopte met zijn programma “de Middernacht Express”. Kijk, ge kon zeggen wagge wou van Joris, maar hij ruimde wel zijn troep op. En toen kwam Martijn Oliedop hier MiddenInDeNachtMartijn presenteren meej ammel mensen d’rbij in die studio, die wij van het bestuur himmel nie kende en toen ging het eigenlijk al meteen mis. Lege zakskes chips, de blikjes altijd op, ge kent het wel.  En als ge dan vroeg van “Hee Martijn, hedde gullie alles opgedronken en nie betaald, dan kridde zúnne waffel (maakt gebaar met zijn armen ver uit elkaar)”. 

De programmaleider staat met zijn handen in zijn zij wanneer hij het Knopje te woord staat. Met tranen in zijn ogen vertelt de stationsdirector over de bende die er elke ochtend in de studio lag, de vele vernielingen aan de studio en de nachten dat het alarm er weer eens niet goed opstond. “Kijk, eigenlijk doede da liever nie he, de deuren sluiten. Maar na zoveel waarschuwingen is het gewoon mooi geweest, dan kende nie anders meer.  Ons Danielle zee ok: Arnold, laat oe eige nou gin oor aannaaien, en flikker die tent nou gewoon dicht, het is klaar. En ja, daar had ze wel gelijk in. Maar ja, iedereen is nu wel kei boos. Heb ik het weer gedaan. Arnold Locks noemen ze me nu. Bij het bestuur vinden ze da ok nie grappig.” 

Het radiostation moet het voortaan doen met een non-stop nachtprogrammering die volgens Cockx bestaat uit “de beste muziekmix uit de jaren 60, 70 en van nu”. 
Arnold benadrukt dat de blikjes River Cola sindsdien weer gewoon op voorraad zijn.