Trending: Vrouw van Gerard Ekdom gaat ochtend bij NPO Radio 2 doen

Geplaatst door

De kogel is door de kerk. Het programma ‘Ekdom in de ochtend’ blijft bij NPO Radio 2, alleen wordt de presentatie overgenomen door de vrouw van Gerard, Nicole Ekdom.

NPO zenderbaas Jurre Bosman is dolenthousiast: “Ons streven om de gehele programmering van Radio 2 vrouwelijk te maken komt hiermee weer een stapje dichterbij. Bovendien was Nicole altijd al de drijvende kracht achter het succes van het programma. Wat niet veel mensen weten is dat ze Gerard niet alleen 2 prachtige zoons gaf, maar ze ook al zijn grappen schreef. En zijn boterhammen smeerde.”

Opvallend is nu dat het dus lijkt dat er binnenkort twee ochtendshows zijn die de naam ‘Ekdom in de ochtend’ dragen. Bij Radio 10 wordt naar verluid nu overwogen om het programma ‘Goedemorgen Gerard’ te noemen, om verwarring te voorkomen.

NPO opperbazin Shula Rijxman, de machtigste vrouw in Hilversum, vindt het een goede stap voorwaarts maar vraagt ook Ruud de Wild, Rob Stenders en Michiel Veenstra thuis na te vragen of hun vrouw of vriendin er iets voor voelt hun plek achter de microfoon in te nemen.