Netflix verliest weer terrein aan improviserende dj’s

Geplaatst door

Het is een zware tijd voor streamingdienst Netflix. Hoewel de dienst jarenlang populariteit genoot in Nederland, dreigen nu de spreekwoordelijke 7 magere jaren aan te breken.

“Je ziet die trend in heel Nederland”, verklaart woordvoerder Netty. “Jarenlang wilden mensen prachtige series, diepgaande journalistieke documentaires of briljant geacteerde films kijken, maar in die tijd was het nog niet bekend dat er ook radioprogramma’s bestaan waarin presentatoren de boel aan elkaar improviseren. We zien dat we daar steevast potentiële kijkers aan verliezen. De verleiding om naar een radioprogramma te luisteren is dan simpelweg te groot.” 

Voormalig Netflix-abonnee Alexander bevestigt de hypothese van Netflix. “Als ik tijd voor mezelf heb en naar mijn smartphone kijk, dan heb ik een aantal keuzes. Zo kan ik een film kijken waar maanden schrijfwerk aan voorafging voordat het lange opnameproces inging. Zo’n film waar goed over nagedacht is door de grootste filmmakers ter wereld en waar Oscarwinnende acteurs de sterren van de hemel spelen. Of ik zet lekker Gert-Jan van Ackooij aan die gaat zitten in de studio en gewoon wat improviseert. Hahaha! Ja, dan kies ik voor Gert-Jan. Hoe hij die clichés oplepelt, heerlijk. Dát is entertainment.”

Netflix zet de tegenaanval in, door te stoppen met uitgedachte content. “We gaan hoogstwaarschijnlijk iemand in een ruimte plaatsen die “welkom vriendjes, het is dinsdagavond” gaat roepen. We verwachten op die manier weer marktaandeel terug te winnen. Al beseffen we hier wel dat we definitief verslagen zijn.”, aldus Netflix.