Sylvana Simons dwingt Nederland.fm tot naamsverandering

Geplaatst door

Het is gedaan met de radioportal Nederland.fm. “Nadat diverse politieke partijen het voor elkaar kregen om de Nederlandse vlag uit de Raadszaal van Den Haag te houden, is het nu tijd geworden voor volgende stappen op het gebied van die vreselijk racistische vlag,” zegt Sylvana Simons, leider van de partij Bij1.

Jim Souren, initiatiefnemer en eigenaar van de portal zegt moegestreden te zijn. “Op stevig aandringen van Bij1, de NTR en GroenLinks zijn we nu diverser geworden. Ik heb daar tegen gestreden, omdat ik denk dat er niets mis is met de naam van Nederland FM. Er is op onze portal alle ruimte voor radioluisteraars met een andere achtergrond. En er staan vlaggetjes van andere landen op de pagina, dat vonden we ook een mooi gebaar. Helaas denken de eerder genoemde partijen daar anders over. Zij namen aanstoot aan de naam ‘Nederland’, omdat die term in onze multiculturele samenleving achterhaald zou zijn. En dus heten we nu Nederroko.fm”. 

Souren benadrukt dat de naamswijziging hem een hoop traffic en inkomsten kost. Wel is hij blij dat hij de zender “ISlam! Hardstyle” nu kan toevoegen aan zijn portal.