Gerard Ekdom opent museum over Gerard Ekdom

Geplaatst door


Soest kan zich op gaan maken voor een flinke boost in toerisme, nadat hoofdbewoner, allround media-entertainer, radiopersoonlijkheid, artiest, muzikant en inspirator Gerard Ekdom eindelijk de knoop heeft doorgehakt: hij opent een museum over zichzelf. Het Knopje heeft de exclusieve primeur van het eerste project dat Gerard aangaat nu hij officieel ondernemer is geworden.

“Ik weet dat ik niet de enige persoon ben die zo gefascineerd is door mij.”

Het is een prestigieus project: het vangen van Gerard’s charisma in slechts één museum, dat in het bruisende hart van Soest gebouwd zal worden. Van kinderfoto’s van de Muziekmessias (zoals Gerard zichzelf regelmatig semi-gekscherend noemt), tot duizenden foto’s van Gerard die zelfvoldaan en tegelijk trots in de camera kijkt nadat hij een grap maakte op de Nederlandse radio, wetende dat hij zojuist miljoenen luisteraars heeft geïnspireerd. En alles daar tussenin: foto’s van de vele momenten waarop hij lintjes ontving in zowel binnen- en buitenland voor zijn ongeëvenaarde werk voor de internationale maatschappij, foto’s van zijn eerste woordgrap en natuurlijk foto’s van het moment dat hij het podium pakte tijdens de finale van Giel’s recordpoging in 2014. Alles draait om Gerard. Niet geheel toevallig ook het credo van het museum dat medio 2020 zijn deuren zal openen.

De ondernemer Gerard Ekdom heeft nog meer plannen voor de toekomst. Zo zijn de voorbereidingen van het boek “Ik, Gerard” in volle gang en ook zal Gerard volgend jaar een TED-talk houden waarin hij zal demonstreren hoe het hem gelukt is zo vaak dezelfde woordgrappen te maken bij dezelfde plaat. “Natuurlijk zal ik tijdens die voorstelling de galm vaak openzetten, anders herkennen mensen mij misschien niet,” aldus de toekomstige Talpa-presentator.

Over het museum blijft Gerard relatief bescheiden: “Het was natuurlijk hoog tijd dat dit museum er kwam, maar de NPO hield me tegen. Nu ik bij Talpa aan de slag kan, is er meer mogelijk en kan ik eindelijk iets doen voor mijn vele fans.”