Felix Meurders: “Wat zegt u..?”

Geplaatst door

“Het is heel fijn dat ik mag blijven… Zeg, ben jij niet mijn kleinzoon Teun?” Het zijn de woorden van de stokoude Felix Meurders, die ondanks zijn hoge leeftijd toch mag blijven op NPO Radio 2. Het Knopje spreekt Felix terwijl hij tergend langzaam naar beneden komt met de traplift.

Meneer Meurders, van wie hoorde u het goede bericht over Radio 2?
“Wat zegt u? Stopt de radio ermee?”

Nee, uw programma op Radio 2! Van wie hoorde u dat u mocht blijven? 
“Ik hoorde van mijn verzorgster …. he… hoe heet ze ook alweer? Die aardige met die blonde haren? Ze kwam me wassen en toen vertelde ze het… Hé, wat vervelend. Zeg, ben jij niet mijn kleinzoon Teun?” 

Nee, ik ben een journalist. Hoe landde het nieuws bij Dolf? 
“Dolf? Heb jij Dolf gesproken? Ik dacht dat hij gevlucht was toen de Ottomanen aanvielen. Zeg, nu ik zo naar jou kijk jongeman. Ben jij niet mijn kleinzoon Teun?”

Nee, ik heb het over Dolf Jansen. Uw medepresentator van Spijkers Met Koppen.
“Wat probeert u naar binnen te proppen?” 

Nee, ik zei Dolf Jansen. Uw medepresentator van Spijkers Met Koppen.
“Ooooh ja… Wat is uw vraag ook alweer?”

Laat maar even. Hoeveel jaren denkt u nog door te kunnen gaan met het programma? Wanneer denkt u zelf dat u te oud bent?
“Programma. Jaaa… ik kijk heel veel programma’s. Het Journaal met Harmen Siezen. Of Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer, dat kijk ik altijd op Hilversum 2.  Dat is tegenwoordig in kleur. Trouwens, bent u…. “

Nee, ik ben niet uw kleinzoon Teun! 
“Nee, dat zie ik ook wel. U bent die journalist van Het Knopje. Wat is uw vraag?”

WANNEER DENKT U ZELF DAT U TE OUD BENT VOOR HET PROGRAMMA? OP DE RADIO? SPIJKERS MET KOPPEN!
“Ik wil nog heel veel doen op de radio. Zoals een interview met Premier Den Uyl, Charles Aznavour die live komt spelen. En nieuw talent de kans geven. Zoals die vier jongens uit Liverpool…. Hoe heten ze ook alweer. Zeg, ben jij niet mijn kleinzoon Teun? Ik moet nu gaan hoor. Ze komen zo collecteren voor het bejaardentehuis en ik wil mijn vrouw meegeven.”

De Deelknopjes: