3FM start nieuwe hitlijst: de Meta Top 50

Geplaatst door

Na 25 jaar neemt NPO 3FM afscheid van de Mega Top 50, die – volgens presentator Jorien Renkema – uit de tijd is. “Een hitlijst met muziek is ingehaald door de realiteit, daar is Spotify of YouTube tegenwoordig voor”.

Nerds en cijferenthousiastelingen kunnen hun hart voortaan ophalen op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00, want dan start 3FM met een nieuwe hitlijst: de Meta Top 50. “Het is de hitlijst over lijsten. Dus de lijst van de lijst der lijsten, want de Top 40 staat er ook in. Die stijgt trouwens deze week 2 plekken naar nummer 2”, aldus Jorien.

Ook zendermanager Diederik van Zessen is enthousiast: “De eerste lijst is al meteen een spannende. Zo komt de boodschappenlijst van luisteraar Frans van der Kurk als hoogste binnen op nummer 28. Wie had dat verwacht?” 

De lijst wordt gepresenteerd door Jeroen Nieuwenhuize, maar wordt voorzien van commentaar door Jorien Renkema, die alles omschrijft wat Jeroen doet. “We houden het lekker meta!” zegt ze daarover.

De Stichting Meta Top 50 is blij dat ze na maanden voorbereiding van start kunnen gaan. Directeur Paul de Wit: “Je zag altijd wel dat er overzichten waren, zoals hitlijsten. Maar niemand hield het overzicht op de overzichten en in dat gat zijn wij nu gesprongen. We verheugen ons nog het meest op de Sinterklaastijd, want dan zijn er ook weer verlanglijstjes. Het is dan spannend wie er op nummer 1 staat. En wat er op nummer 1 staat op de lijst die op nummer 1 staat”.