Ferry Maat: “De Wereld Draait Om Mij”

Geplaatst door

Het radio-icoon met het absolute gehoor Ferry Maat is boos op de VARA-gids en De Wereld Draait Door.

Nadat Ferry Maat en zijn absolute gehoor niet in de Top 40 van meest invloedrijke radiomakers allertijden bleken te staan, weigerde de ontdekker van het medium en Godfather van alle soulmuziek te verschijnen in De Wereld Draait Door. Het Knopje sprak de geagiteerde “Golden Voice” van de Nederlandse Radio.

“Het is natuurlijk de grootste schande sinds de Holocaust en 9/11,” zo begint de radiomaker met het absolute gehoor de uitleg. “Ik sta niet in de Top 40 van beste radiomakers allertijden en ik luister nog wel zo graag naar mezelf. Als ik mijzelf al de beste radiomaker allertijden vind, hoe verdrietig denk je dan dat de lezers van de VARA-gids zijn? Dit kun je de Nederlandse radioliefhebber niet aandoen. Ik hoor niet alleen in die Top 40, ik zou ook op nummer 1 moeten staan.”

De Messias van de wereldwijde radio is in alle staten: “Het is natuurlijk een gotspe dat ik niet op 1 sta. Ook Philip Bailey van Earth Wind And Fire en alle leden van de BB&Q Band zijn dat met me eens. Maar wat me (indien mogelijk) nog meer fascineert, is het feit dat mijn absolute gehoor ook niet voorkomt in de lijst. Ik vraag me dan af of ik misschien wat vaker had moeten benadrukken dat ik een absoluut gehoor heb. Wist je dat eigenlijk wel?” vraagt de profeet zich hardop af.

Over De Wereld Draait Door is de Radiogod ook niet te spreken. “Als de VARA-gids mij niet in die Top 40 zet, wil ik ook niet naar hun TV-programma komen. Het is één complot, bedacht door mindere radiogoden zoals Frits Spits en Lex Harding. Ze zijn waarschijnlijk jaloers op mijn absolute gehoor,” zo geeft hij toe. “En dat terwijl ze alles aan mij te danken hebben. Zonder mij had het hele medium niet bestaan.”

Maat is dan ook vastbesloten om nooit meer aan te schuiven in de Wereld Draait Door. “Ze hebben het voorgoed verpest. Ik zal nooit meer meewerken aan dat programma en mijn absolute gehoor ook niet. De Wereld Draait ook helemaal niet door. De Wereld Draait Om Mij,” aldus de zeer aangeslagen mediapionier.