Lokale omroepen in ’t Gooi bundelen luisteraars met NH

Geplaatst door
De regionale omroep NH, de lokale omroep 6FM en RTI in ’t Gooi slaan de handen ineen door één groep luisteraars te lanceren.

Paul van Gessel, algemeen directeur NH Media: “Samen met AT5, ook een lokale omroep, vormen we al vijf jaar een goed geoliede machine. Het is zonneklaar dat die samenwerking tussen luisteraars voordeel oplevert. Met NH Gooi zetten we een majeure stap in het laten versmelten van die lokale/ regionale luisteraars in ons publieke bestel. Ik wil minder instituten en meer luisteraars; de grote winnaars zijn wij zelf.”

Pieter Eshuis en Henk Hoogeveen, bestuursleden 6FM: “Wij zijn heel trots op deze samenwerking. NH Nieuws deelde al eerder luisteraars met ons. Nu kunnen we ook optimaal gebruikmaken van een nog breder scala aan mannen, vrouwen, kinderen en andere soorten luisteraars.”

De streekeditie van de regionale omroep, zal net als een lokale omroep, blijven werken met een combinatie van betaalde krachten en vrijwilligers. Over de exacte invulling van de radiozender 6FM zijn nog geen mededelingen gedaan. De ambities zijn groot: “We hopen na deze fusie in totaal eindelijk meer luisteraars dan medewerkers te hebben,” aldus Eshuis.

NPO 3FM heeft ook interesse getoond in deze werkwijze en is op dit moment in een onderzoekende fase volgens de woordvoerder van de NPO.