Misverstand voor eens en altijd opgelost: Leon Waterdam zei zelf nee tegen 538

Geplaatst door

Na jarenlange speculaties en talloze keren uitleg op verjaardagsfeestjes en bedrijfsborrels, pakt Leon Waterdam nu het podium om “korte metten te maken met het grootste misverstand uit zijn radio-carrière.”

De goedlachse Leon (54) is “zijn geduld na al die jaren aan het verliezen”, zo vertelt hij aan Het Knopje. Al jarenlang beweren boze tongen dat Leon meerdere malen is afgewezen bij radiostation 538, maar dat is volgens Leon “pertinent niet waar”.

“Ik heb er zelf voor gekozen om niet landelijk te gaan,” zegt hij, “maar geloof mij, ik ben meerdere malen gebeld geweest door Erik de Zwart. Die zei dat mijn stem er één uit duizenden is en dat ik ook de persoonlijkheid heb. En de muziekkennis. En het charisma.
Als ik had gewild, had ik de plek van Jeroen van de Nieuwenhuize kunnen hebben. Maar ik zei, Erik, zei ik… Ik kom alleen als ik mijn eigen favoriete muziek mag draaien. Als ik de Earring wil draaien, dan moet dat kunnen. Maar nee, dat moet allemaal met formats enzo. Ja, dan kom ik niet heb ik gezegd,” 
 aldus Waterdam.

Leon draagt zijn eigen omroep een te warm hart toe om weg te gaan, zo legt hij uit. “Er is niets wat Radio 538 heeft wat Radio Boxtel niet heeft. Een eigen hitlijst? Hebben we. Een eigen hit van de week zoals de Alarmschijf? Hebben wij ook. Software om muziek mee te draaien?  Wat denk jij nou? Dat hebben wij ook.
Weet je wat wij hebben wat 
Radio 538 niet heeft? Warme vriendschappen op de vloer. En de jaarlijkse barbecue met worsten van slagerij Wieringa. Die wil ik niet missen.” 

Maar Leon heeft nog een reden om bij zijn geliefde lokale omroep te blijven. “Dat zijn natuurlijk de luisteraars. Die kan ik niet zomaar in de steek laten. Ik ben die laffe Edwin Evers niet…”