Omroep Brabant-presentator Kristian Westerveld praat nergens meer over in zijn programma

Geplaatst door

Omroep Brabant gaat in zijn belangrijkste nieuwsuitzendingen op de radio niet alleen de Zwarte Pieten-discussie compleet vermijden, presentator Kristian Westerveld praat sowieso nergens meer over. “Het voelt goed om discussies en dialogen te vermijden, dus heb ik besloten nergens meer over te praten. Ik ben dat gelul spuugzat. Zo komt er ook een einde aan de wc-papier discussie, de immigranten-discussie, de friet/patat-discussie en hoe je David Guetta nou eigenlijk uitspreekt” zegt Westerveld vastberaden.

Opgelost
“Niemand krijgt meer het woord. Voorstanders niet, tegenstanders niet, de nieuwslezer niet, de verkeersinformatielezers niet, niemand. Er wordt met geen woord meer gesproken over bijvoorbeeld zomertijd. Mijn programma is van 16.00 tot 19.00 tijdens zomer- en wintertijd. Zo opgelost”,
zegt de praktisch ingestelde presentator.

Kristian Westerveld: “Ik ben al die discussies spuugzat. Hou ermee op. En het is trouwens ‘zeuven’ en niet ‘zeeven’.

Lekker rustig
“Als iedereen gewoon lekker zijn bek houdt, is het rustig en heb je ook geen discussies. Thuis vermijd ik al jaren discussies met mijn vrouw en dat passieve agressieve bevalt me prima. Ik heb geen idee wat er in haar hoofd omgaat en dat interesseert me ook niks. ‘Zonder zeiken heb je geen gezeik’, zeg ik altijd maar.”

Luisteraars
Binnen Omroep Brabant gaan al een tijd stemmen op om Kristian zelf ook de mond te snoeren tijdens zijn programma. “Dat is het lekkere van het stoppen met discussiëren,” zegt Kristian daarover. “dan ben ik van die discussie ook af. Zie je wel dat het werkt?”.