Koos Doppen dient klacht in over nachtpresentatoren

Geplaatst door

“Ik mis een stukje visie bij de radiostations”

Koos Doppen leeft in zijn cabine en de radio is zijn beste vriend. De 58-jarige vrachtwagenchauffeur vindt dat hij te lang zijn mond heeft gehouden en heeft daar nu spijt van. “Ik had eerder aan de bel moeten trekken. Maar vandaag doorbreek ik de stilte”, zegt de boze bestuurder met een driekwart zware Javaanse Jongens in zijn mondhoek,

“Het begon in 1987 toen ik voor het eerst op de truck zat. Die nachtpresentatoren waren niet doorhéén te komen in tijd. Als je weer eens naar zo’n moeilijke VPRO-er zat te luisteren die je zonodig van die veel te vage teringherrie door je strot zat te duwen, hoefde je niet naar buiten te kijken hoor. Dan wist je wel dat het nacht was. Wat een bak ellende was dat. En zo hoort het ook.”

Koos heeft nachtelijke radio in de laatste jaren drastisch horen veranderen en dat heeft hem niet koud gelaten.

“Je had eerst De Show Zonder naam met Eddy Keur op 538. Wat een prachtkerel. Maar die is uit de nacht geflikkerd. En terecht. Veel te goed, die gozer. Maar afgelopen week ook weer: dan hoor ik die Bas Menting op de radio en dat vind ik dan prachtig. En laatst hoorde ik op QMusic ook zo’n frisse jonge gast met levenslust. Ja godverdomme, daar is de nacht toch niet voor bedoeld?”

Inmiddels heeft Koos een pittige klachtenmail gestuurd naar diverse radiostations vanwege de te hoge kwaliteit van de nachtprogramma’s.

“De druppel was die Rob Janssen op vrijdagnacht. Ik heb verdomme de ballen uit mijn broek gelachen. En dan denk ik: nee, nee. Niet goed. En dan die Chantal Hutten. Wat heb dat wijf een dijk van een stem. Het was altijd zo dat de nacht voor de slechte dj’s was. Welke lul heb dat veranderd? Waar moeten die slechte dj’s dan in godsnaam naartoe? Het zijn verdomme gewoon dagprogramma’s in het donker. Is er nou godverdomme helemaal niks meer heilig?”