Kink FM kiest voor kwinkslag, Mark van den Akker toch niet op zender

Geplaatst door

Kink FM keert terug vanaf 1 februari en langzaam beginnen meerdere details over het opnieuw te starten alternatieve muziekstation uit te lekken. Zo heeft Het Knopje opgevangen dat de muziek bij Kink mono wordt. Voordat uberhaupt een plaat door het station gedraaid gaat worden gaat de muziek eerst door een Orban 22 mzx die de gitaar op de voorgrond mixt en de zang naar achteren duwt. Voorts wordt er een bak hoog aan toegevoegd van heb-ik-jou-daar voor het scherpe randje. En ten slotte op dubbele snelheid gedubt op cassette tape voor die ‘heerlijke rauwe dauwsound’ aldus stationmanager Michiel Veenstra.

Of de Disney muziekjes diezelfde behandeling gaan krijgen voordat ze in zijn ochtendshow te horen zijn? ‘Nee, dat niet. Die zenden we gewoon in stereo uit’.

Verder is bekend geworden dat het station nog op zoek is naar discjockeys met één been, liefst met een duidelijk hoorbaar Fries of Limburgs accent. Of er ook vrouwen bij het nieuwe Kink FM komen werken? ‘Ja, als ze maar stinken’ is het antwoord, ‘en hun oksels en benen nooit scheren. We zijn niet voor niets alternatief.’

Mark van den Akker schijnt overigens gepolst te zijn voor een nachtshow, die hij desgewenst vanuit een eend op de oprit bij Michiel Veenstra mag maken, bij kaarslicht. ‘Maar Mark heeft afgezegd. De vergoeding in zware shag en goedkope rode wijn van de Aldi stond hem niet aan’, aldus de zichtbaar geamuseerde stationmanager Veenstra. ‘Dan niet he. Voor Mark tien anderen. Zo kreeg ik van talentcoach Erwin Peters nog een bandje van een jongen van 11 met een Sex Pistols t-shirt aan. Kijk, dat soort types zoeken we, lekker rebels’.

Wat er waar is van het gerucht dat Rob Stenders onder een pseudoniem lekker b-kantjes komt draaien? ‘Dat is correct en tevens juist’  aldus Michiel. ‘Hij komt onder de naam Mark Adriani een show met nouveau disco uit de 60’s doen. Overigens niet te verwarren met Marc Adriani, die komt dan weer onder de naam John de Moll met dubbel L lekker lange LP tracks aan elkaar lullen. Het unieke aan die show is dat de LP zodra ie integraal gedraaid is live op zender kapotgeslagen wordt, op het hoofd van een producer. Live op zender! Kan niet wachten!’, aldus de stationmanager die daarna snel door moest naar een obscure platenbeurs in Osnabrück om zeldzame Duitse technometal te kopen.

Collega’s in de radiobranche zijn kritisch over het Kink plan. Volgens Veronica-jock Giel Beelen zit niemand te wachten op obscure bandjes uit het festivalcircuit. Ook 538-dj Frank Dane heeft zijn bedenkingen: “Mensen willen piemels”, aldus de inmiddels half overspannen ochtendjock. Aspirant-dj Wilfred Genee valt hem bij: “Een zender zonder Wilfred Genee kan nooit wat worden.”

Ferry Maat laat vanuit zijn zolderkamer weten weinig vertrouwen te hebben in het achterstevoren op dubbele snelheid afspelen van b-kantjes. “Ik heb een absoluut gehoor”, aldus de negroïde presentator.