Radiokenners voorspellen gouden toekomst voor 3FM

Geplaatst door

Het gaat niet alleen “helemaal goedkomen” met NPO 3FM, het station gaat hogere marktaandelen halen dan ooit. Dat is de conclusie na een rondje meningen bij de grootste radio-experts van Nederland.  Het Knopje vroeg de grootste kenners uit het medialandschap over wat zij verwachten van 3FM de komende 12 maanden nu Domien de overstap maakt naar Q-Music en Sander Hoogendoorn de ochtend overneemt op de publieke zender.

Arjan Snijders, radiopresentator, station manager NH Radio, auteur van 50 jaar 3FM: “3FM deed het leuk in de eerste 50 jaar , mijn broek daarover is nog te koop via bijvoorbeeld www.bol.com. Na die 50 jaar kwam de dip, maar dat zal stilte voor de storm zijn, let maar op. Met Sander Hoogendoorn in de ochtend gaan de cijfers als bij toverslag stijgen. ‘Hoogie’ gaat zonder tactisch plan makkelijk 25% marktaandeel pakken in de ochtend. Ik verwacht dat we over een jaar geweldige cijfers gaan zien bij 3FM. Als je maar radio maakt die je zelf gaaf vindt, dan komt de rest vanzelf. En koop mijn boek.” 

“Ik heb daar wel een kater van, ja.” – Edwin Evers

Menno de Boer, Radio 538: “Wij hebben vanaf 1 januari een ochtendprogramma met Frank Dane. Maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we liever Sander Hoogendoorn gehad zouden hebben. Ik heb gehoord dat hij luistercijfers in slechts één jaar tijd eigenhandig kan laten stijgen door radio te maken die hij zelf gaaf vindt. We zijn er hier bij Talpa Radio niet gerust op en overwegen om Sander weg te kopen bij 3FM.”

Sjors Fröhlich, BNR: “Podcast!” 

Florent Luyckx, de man die enorm veel tijd verspilde door tactisch te werk te gaan in zijn tijd als zendermanager bij 3FM

Florent Luyckx, zendermanager 3FM van 2003 tot 2009, nu media- en marketingconsulent:
“Ik heb in het verleden veel werk moeten verrichten om 3FM uit het slop te trekken. Dat was een moeilijke exercitie: marktaandelen bestuderen, doelgroepstudies, een visie uiteenzetten, draagvlak vinden voor die visie, muziekonderzoek doen en dat alles combineren met de expertise van de beste medewerkers van de zender. 
Maar als ik had geweten dat je op de radio ook gewoon uit kunt zoeken hoe de balkjes van de boodschappenband heten, dan had ik dat allemaal niet hoeven doen. Wat een briljant idee. Ik verwacht dat 3FM over een jaar weer nummer 1 is in de luistercijfers. Daar mag je me aan houden.” 

Edwin Evers, Radio 538: “Ik heb altijd een tactisch plan gehad en ik heb radio gemaakt die de luisteraars gaaf vinden. Wat voel ik me dom dat ik er na 21 jaar ochtendshow achter moet komen dat het andersom moet zijn. Ik had veel succesvoller kunnen zijn als ik Sander’s visie uitgevoerd had. Ik heb daar wel een kater van, ja.” 

Sander zelf heeft overigens nog niet kunnen reageren op de euforische reacties. Hij is lekker aan het skateboarden (red.).