Jeroen Nieuwenhuize aangeklaagd door Aboriginals uit Australië

Geplaatst door

Waar iedereen al voor vreesde is dan nu toch gebeurd: Radio 10’s sterdiscjockey Jeroen Nieuwenhuize, bekend van het populaire dagelijkse radioprogramma ‘Jeroen Nieuwenhuize‘ is aangeklaagd door een groep aboriginals uit Australië. Zij verwijten hem, zonder toestemming, dagelijks hun instrument de didgeridoo te gebruiken in plaats van zijn eigen stem.

‘Per toeval waren een paar van ons laatst Radio 10 aan het luisteren in onze wigwam en toen dachten we ‘hey, dat klinkt precies als dat nummer wat we gisteravond speelden bij het kampvuur’. Bij nader luisteren bleken álle nummers die ze dagelijks spelen op het instrument te horen te zijn, maar alleen tussen 10 en 13u op Radio 10.

Een woordvoerster van Jeroen Nieuwenhuize reageert als volgt op de aanklacht: ‘Jeroen zit gewoon iedere dag met zijn eigen stem te brommen op de radio. Dat is geen didgeridoo. Ook speelt hij geen muziek maar zegt hij geile dingen waar de vijftig plus vrouw opgewonden van wordt’.

Ook de STER blijkt een brief ontvangen te hebben van de Aboriginals uit Australië. De commercials waarin Nieuwenhuize op onmiskenbare wijze ‘In de bioskaup‘ bromt blijkt bij de oorspronkelijke bewoners van het gigantische land het refrein van het officïele volkslied te zijn.