Jaloezie en ruzie in radioland vanwege artikel Mattie en Marieke

Geplaatst door

De Nederlandse ochtendpresentatoren Edwin Evers, Gerard Ekdom, Sander Hoogendoorn, Sander de Heer en Jan Willem Roodbeen hebben vanmiddag een “stevige woordenwisselingen gehad” met de redactie van de Mediacourant. Aanleiding was het (volgens de hierboven genoemde DJ’s) “beste artikel van het jaar” over de start van Mattie en Marieke op QMusic deze ochtend.

“In het artikel wordt met veel diepgang, inhoud en passie geschreven over het radiovak en over het grote succes dat Mattie en Marieke deze ochtend hadden met hun eerste ochtendshow. Elke zin was van een goddelijke schoonheid en even dacht ik dat A.F. Th van der Heijden en Arnon Grunberg een gastbijdrage hadden geleverd aan de Mediacourant. Ongekend mooi geschreven”, zegt Edwin Evers erover. “En dat steekt mij. Ik maak al bijna 20 jaar een ochtendprogramma en over mij is nog nooit zoiets moois geschreven. Waarom niet?”  

BNNVARA NPO Radio 2 Ochtendcoryfee Jan Willem Roodbeen is ook boos op de Mediacourant. “Ik ben al weken aan het schaven aan het frame van mijn programma en ook mijn team knuffelt mij regelmatig omdat ze zo om me moeten lachen. Maar daar heeft de Mediacourant het niet over. Dit is journalistiek van lik-me-vestje”, zegt hij.

Woordvoerders van de Mediacourant geven aan te druk te zijn met “belangrijker zaken des levens” dan te reageren op de boze radiopresentatoren: “Zo zijn we op dit moment met een groep aan het filosoferen over poezie. We experimenteren met het op bepaalde manier uitspreken van abstracte klanken, op zulke intonatie en met zulke expressie dat het een soort klankentapijt vormt.”

De 30-jarige Sander Hoogendoorn kon niet reageren. Hij is “lekker aan het skateboarden”.