Copyright Erik Smits

Ochtendprogramma van Frank van der Lende gaat Hoitjes met Haantjes heten

Geplaatst door

Het nieuwe weekprogramma van Frank van der Lende gaat in de ochtend uitgezonden worden en gaat “Hoitjes met Haantjes” heten. Vanochtend liet Frank van der Lende in een interview met het AD al weten dat hij na een jaar afwezigheid terug gaat keren in de dagprogrammering van 3FM. 

“Ik heb het afgelopen jaar kritisch naar mezelf gekeken en daar kwam uit dat er niks aan mij te verbeteren valt. Ik had in de periode van de middagshow niet naar andere mensen moeten luisteren, zeker niet naar mensen die al minimaal 25 jaar in het vak zitten. Nee, ik had nog meer moeten laten zien dat ik lekker gek ben. Dat ga ik in mijn nieuwe ontbijtprogrammaatje ook doen. Weet je, radiopresentator zijn is geen vak. Je moet gewoon lekker gek zijn en als volwassen mannetje heel veel kinderlijke woordjes gebruiken. Dan komt het vanzelf goedjes! En lekker veel klooien. Liefde! Hartjes!” zegt Frank over zijn terugkeer in de weekprogrammering.

“Ik ga elke dag een ander gek pakje aantrekken, soms zelfs twee verschillende pakjes per showtje, hihi. Verder ga ik veel over seks praten, knuffelen met de nieuwslezer, hamsters in een rad zetten die bepalen welke liedjes er gedraaid moeten worden, er komt elke dag een clown langs in de studio, we hebben glitterkannonen, op de webcam danst er elke dag een andere chimpansee op de muziek, we gaan roze olifanten weggeven en het programma wordt mede gepresenteerd door chinchilla’s. Maar we gaan vooral elke dag lekker vaak schelden en natuurlijk veel over mode praten. Dat is iets waar alle luisteraars heel veel interesse in hebben, zeker de mannen. Hoitjes, ik heb er zoveel zinnetjes in! Snoephartjes!” 

Sharid Alles, de nieuwe zendermanager van 3FM, zegt desgevraagd “van niets te weten”.Maar als Frank een jaar geleden nog desastreuze cijfers behaalde in de middag, dan klinkt het wel logisch dat we hem een nu nog belangrijker tijdslot geven. Dus we gaan er zeker over praten. DJ’s staan er om bekend dat ze in een jaar tijd zoveel kunnen veranderen dat dat prima kan”.

Frank heeft al beloofd dat ie bloemetjes meeneemt op de eerste werkdag van Sharid. “En ik ga haar ook lekker knuffelen, dan komt alles goedjes. Chocolaatjes, hoitjes!”