Domper: Hitlijsten lijken vooralsnog niet te helpen tegen corona

Geplaatst door

Een tegenvaller in de strijd tegen corona: het uitzenden van een hitlijst op een radiostation lijkt geen effect te hebben op de symptomen van de ziekte. En tot nu dringt ook het aantal covid19-besmettingen niet terug dankzij een hitlijst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radbout Universiteit in Nijmegen.

Toch geven de radiobazen in Nederland nog niet op. Dave Minneboo (Qmusic): “Één van de symptomen van corona is ‘Enorme behoefte aan een hitlijst’. Zo helpt vijf keer per week stemmen op je favoriete Nederlandse artiest tegen benauwdheid. En doorgeven wat de beste hit van de afgelopen 23 weken is, helpt tegen niezen in je elleboog.
Daarom proberen we elke week een hitlijst uit te zenden bij Qmusic. We waren in de veronderstelling dat dat het enige is dat we als zender kunnen doen. Natuurlijk voor de slachtoffers van de crisis. Dat dat nu niet bevestigd wordt in het onderzoek, wil niet zeggen dat we er nu mee stoppen. Ik wil dat rapport eerst wel eens lezen.”

Menno de Boer van Radio 538 en Roland Snoeijer van Radio 10 wilden nog niet reageren. Volgens een woordvoerder zitten ze in een brainstorm over “De Hitlijst Top 200, de Tophitlijst Met De Beste Hits Uit Alle Hitlijsten Allertijden”.