NPO richt geschillencommissie-geschillencommissie op om problemen met geschillencommissie op te lossen

Geplaatst door

Ruzie binnen de NPO. De NPO geschillencommissie, verantwoordelijk voor alle afhandelingen van geschillen van en naar de NPO, is het niet eens met de beslissing van de raad van bestuur binnen de NPO om een oordeel van hunzelf naast zich neer te leggen. Ze openen hiervoor een geschil, maar gaan nog een stap verder.

De NPO geschillencommissie richt namelijk een geschillencommissie-geschillencommissie op om de problemen tussen de NPO geschillencommissie en de NPO op te lossen.

Vandaag kwam namelijk de uitspraak van geschillencommissie over de zaak Rob Stenders en Annemieke Schollaardt.  Annemieke Schollaardt moest in de middag plaatsmaken voor Rob Stenders op NPO Radio 2, nadat Rob overgestapt was naar BNNVARA. “Er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt, aldus de commissie in antwoord op het bezwaar van de omroep.

De NPO liet direct na de uitspraak weten niets te gaan doen met de uitspraak en dat schiet in het verkeerde keelgat bij Jo Luftjens van de NPO geschillencommissie. “Dit is ongehoord en ronduit onbeschoft”, aldus Jo. “We zijn direct met de hele geschillencommissie om de tafel gegaan om een nieuwe geschillencommissie op te richten die dit probleem neutraal voor ons gaat analyseren. We rekenen er op gelijk te krijgen.” 

Het is nog niet bekend wat de geschillencommissie gaat doen als de NPO ook de uitspraak van de geschillencommissie-geschillencommissie naast zich neerlegt.