Edwin Evers boos: “Ze bieden me nergens een nachtplek aan”

Geplaatst door

Edwin Evers wil na anderhalf jaar radiostilte graag weer een rentree maken bij een landelijk radiostation, maar er is geen radiostation dat hem een nachtplek aan wil bieden. En daar is Edwin niet over te spreken.

“We weten natuurlijk allemaal dat je grote namen in de nacht programmeert. Kijk naar Radio 2, die hebben bekende, ervaren en dure dj’s als Giel Beelen, Rick van Velthuijsen en Jeroen van Inkel op onmogelijke tijdsloten geprogrammeerd vanaf oktober. En dan de goedkope, mindere goden zoals Annemieke Schollaardt en Frank van ’t Hof bij daglicht wanneer er luisteraars zijn en je meetelt in de cijfers. Of kijk naar 3FM, die Tim Hofman voor het eerst laat aanrommelen op de belangrijke uren 16.00-19.00. De dag is de nieuwe nacht en de nacht is de nieuwe dag. Straks heb ik per ongeluk een positief effect op de luistercijfers, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor de vrijdag!” zegt het icoon.

Evers doelt op de hopeloos ouderwetse zenderbazen die hem constant een mooie plek in de programmering aanbieden. “Ik ga toch niet op primetime zitten? Ik kost miljoenen per jaar, dus zet je me in de nacht. Maar zowel de publieke omroep als Talpa wil me op een plek zetten met luisteraars. Ik ga toch niet….Mensen!”, aldus Edwin.