Qmusic’s Rob Ester gevraagd voor nieuw seizoen Calimero

Geplaatst door

De Franse studio Gaumont Animation heeft Qmusic’s Rob Ester gevraagd om de regie en het stemmenwerk te leveren voor een nieuws seizoen van kuiken Calimero. De studio raakte geïnspireerd voor een nieuwe reeks, nadat het de tweets van Ester van de afgelopen jaren analyseerde.

Ik denk niet dat ik dit kan,” zegt Ester. “iedereen lacht me altijd uit. “Pfff, saai’ zeggen ze bijvoorbeeld. Of ‘Rob, jij bent het lachertje van de tekenfilmwereld, jij kunt dit niet”. En ik denk dat ze gelijk hebben.”

Toch is Rob moedig en gaat hij het wel proberen. Hij heeft eerder ervaring opgedaan door een soort Amerikaanse Droom mee te maken. “Toen we met Qmusic begonnen, hadden we ook niets. Niemand geloofde in ons, er stond geen megabedrijf zoals de Persgroep achter ons bijvoorbeeld. Er was geen monsterbudget zoals bij bijvoorbeeld Slam!. We hadden geen grote namen zoals Jeroen van Inkel of Ruud de Wild. We moesten zwavelstokjes verkopen, winter na winter. Vele Qmusic soldaten sneuvelden, maar we hadden een doel. En niemand kon ons ontvangen, vanwege het sobere FM-pakket, met de armzalige 100.7 FM

Maar er zat meer tegen, herinnert Ester zich. “Het marktaandeel was in het begin om te huilen: omdat we Noordzee FM konden kopen dankzij de krantenwijk van Menno Barreveld, hadden we een start met 4,5% marktaandeel. Niets natuurlijk. We deden ook dingen op de radio die nog nooit gedaan waren: hits draaien, Het Geluid van een ander radiostation jatten, positieve DJ’s programmeren, echt pionierswerk. Gênant als je er op terugkijkt, we hadden geen idee wat we deden. Hahahaha! Maar omdat ik er in geloofde, is het ons gelukt om nu succesvol te zijn.

Rob begrijpt niet waarom hij voor een nieuwe reeks Calimero gevraagd is. “Mijn eerste vraag was natuurlijk: waarom ik? Er zijn zoveel betere mensen te vinden dan ik. Ik heb niets te bieden. Maar ze legden uit dat ik goed ben in fictieverhalen vertellen. Ik snap niet wat ze bedoelen.”

Wanneer de nieuwe reeks te zien is, is nog onduidelijk. Maar de start van het nieuwe seizoen zal aangekondigd worden met een landelijke abricampagne.

Eén van de tweets die Rob Ester zijn nieuwe Calimero-baan bezorgde…