Het terugspoelknopje: De Evangelische Omroep begint commercieel avontuur

Geplaatst door

De kogel is door de kerk: Nadat de Evangelische Omroep al eerder kritiek uitte op de NPO, kiest de omroep nu voor uittreding van het publieke bestel. Directeur Arjan Lock deed die openbaring vandaag.

“We hebben gesproken met de NPO en in die gesprekken hadden we constant Babylonische spraakverwarringen. Als we zouden blijven bij de publieke omroep, zouden we naar de Filistijnen gaan. De NPO maakt ons zo arm als Job.. En dus stoppen we met jeremiëren over de NPO, we gaan commercieel. De EO zal als herboren herrijzen. Vooralsnog vindt iedereen intern het een Salomonsoordeel,” zegt Lock.

De EO ziet commercie als het beloofde land, maar er zal wel een hoop veranderen. Zo zal de naam omgedoopt worden van EO naar SensEO en zal het programma “de Tafel van Thijs” voortaan “De Tefal van Thijs” heten. Het programma van Joram Kaat zal gesponsord worden door Psalm Bier en tijdens de rechtstreeks uitgezonden kerkdiensten, worden geen hosties en wijn meer uitgedeeld, maar Pepsi en Lays.
Het Familiediner zal voortaan alleen nog plaatsvinden wanneer de familie voldoende spaarzegels heeft behaald bij de Albert Heijn en de nachten zullen gevuld worden door BijBell Sell.

Andere presentatoren die hun naam zullen laten sponsoren vanaf 2019, zijn MediaMarkje Fikse, Douwe EgBerts van Leeuwen en Henk van Stegeman.

Ook de EO jongerendag zal commerciëler worden. Zo treedt er in 2019 de bekende rapper Je-Zus op. De gebeden op de Jongerendag zullen voortaan niet meer afgesloten worden met “amen”, maar met “Amac”.

Mochten de inkomsten in het begin wat tegenvallen, is de EO voornemens om tijdens kerkdiensten extra rond te gaan met het collectemandje.