Ellie van AVRO/TROS durft vrienden even niet meer onder ogen te komen

Geplaatst door

Het zijn geen makkelijke tijden voor Ellie Jansen van de fusieomroep AVROTROS. Sinds bekend werd dat er nog altijd 31 grootverdieners rondlopen bij de publieke omroep, merkt ze dat vriendinnen anders naar haar zijn gaan kijken.”‘Ze nodigen zichzelf uit om koffie te komen drinken. Op eigen kosten, zeggen ze dan en dan beginnen ze hard te lachen en roepen iets over mijn eigen belastingcenten”.

De baliemedewerker van de omroep vindt het gedrag van de vriendinnen kinderachtig, maar snapt het ook wel weer een beetje. “Vroeger woonde we op een flatje in Hilversum Zuid, maar tegenwoordig in een rijtjeshuis in Blaricum. Dat hebben Fred (de man van Ellie, red.) en ik geërfd toen mijn moeder overleed aan bronchitis. ‘Ellie, de buurman van John de Mol’, zeggen vriendinnen sindsdien tegen me”.

In haar Suzuki Celerio – met airco – durft Ellie ook niet meer naar werk. “Mij niet gezien. Ik zie ze al kijken. Ik ga gewoon lekker met de leenfiets van mijn werkgever.”

Soms heeft Ellie wel behoefte om haar hart te luchten. “Vaak denk ik:’El. Ga bij Jeroen Pauw zitten en leg gewoon eens uit waar je mee zit’. Maar ja, dan word je toch weer met zo’n grootverdiener geassocieerd omdat je erbij aan tafel zit”.