Gerard Ekdom reserveert vast € 175.000 van opbrengst Serious Request voor zichzelf

Geplaatst door

Een sympathiek gebaar: oud 3FM-DJ Gerard Ekdom draagt Serious Request nog steeds een warm hart toe en daarom heeft hij besloten om vast € 175.000 van de toekomstige opbrengst aan hemzelf te schenken om Living Doll te playbacken in een glazen huis.

Ik merk dat Serious Request niet meer zo speelt bij de gemiddelde Nederlander sinds ik er niet meer aan verbonden ben en dat baart me zorgen. Daarom kom ik net als in 2015 Living Doll van Cliff Richard playbacken voor slechts €175.000. Tijdens die 2015-editie werd duidelijk dat mensen dat bedrag over hebben om mij te zien playbacken. Tsja. Ik ben de moeilijkste niet en dat doe ik dat”,  zegt de weldoener daarover.

Gerard vindt het bedrag “meer dan schappelijk“, zo geeft hij aan. “Dat is natuurlijk een schijntje als je uitrekent wat mijn deelname oplevert voor de eindopbrengst. Ik bekijk het graag zakelijk, ik ben nu eenmaal ondernemer. Ik wil het ook best twee keer doen tegen een gereduceerde prijs van € 250.000. Zo tegen kerst merk ik dat ik bereid ben dat soort schappelijke dingen te doen.”

Dat er dit jaar helemaal geen glazen huis is, is volgens Gerard geen enkel probleem. “Ik heb in mijn Ekdôme zoveel spiegels hangen, dat telt ook als glazen huis. Dus ik kan het gewoon thuis doen”, zegt hij lachend.