Talpa Radio vergaderde 2 weken over nieuwe naam ochtendshow Ekdom

Geplaatst door

Bij Talpa Radio zijn ze eruit: de nu al legendarische nieuwe ochtendshow op Radio 10 met Gerard Ekdom gaat niet Ekdom in de Ochtend heten maar.. Ekdom in de Morgen. Volgens een woordvoerder van de succesvolle radiogroep zijn ze hierbij niet over een nacht ijs gegaan. Maar liefst twee weken is er vergaderd over deze gedurfde naamswisseling. De brainstorm duurde op sommige dagen tot diep in de nacht:

Honderden namen hebben de revue gepasseerd. Ekdom Wordt Wakker. Ekdomtijd. Goedemorgen Gerard. Geer Draait Door. The Ekdom Club. Bij de suggestie ‘Ekdom Staat Op’ is er zelfs even wat tumult geweest; Gerard’s vrouw liep woest de vergaderzaal uit en riep ‘dát nooit!’.’ aldus Head of Programnames Senior Conspiracy Motivator Els Dikhuis.

Na lootjes trekken werd het uiteindelijk Ekdom in de Morgen, waarna iedereen in het holst van de nacht eindelijk naar huis toe kon. Kersverse radiodirecteur Marc Adriani trok nog een fles champagne open en riep ‘op naar de 10 procent!’. De hapjes die Nicole Ekdom gemaakt had gingen in een curverbakje mee naar het huis van Radio 10’s programmaleider Roland Snoeijer, die dit weekend nog een feestje te vieren heeft i.v.m. de nieuwe avondshow met Lex Gaarthuis.

Over de rol van John de Mol bij deze rigoreuze naamswisseling worden geen mededelingen gedaan, behalve dat John op speakerphone heeft meegeluisterd. Als hij het niet eens was met een naam drukte hij langdurend op de 1, bij de naam Ekdom in de Morgen verbrak hij de verbinding waarna snel de handtekeningen gezet zijn.