Daniël Dekker teistert SterrenNL-luisteraars met 3 uur lang materiaal van Bert Kranenbarg

Geplaatst door

Radio-dj Bert Kranenbarg rolde gisteravond bijna van zijn chaise longue toen hij hoorde wat er gebeurde in de SterrenNL-studio in Hilversum. Collega Daniël Dekker was op eigen houtje interviews van Bert Kranenbarg aan het uitzenden vanuit de VoxPro. Dit was een reactie op de actie van Bert Kranenbarg van afgelopen vrijdag.

Daniël Dekker praatte de interviews van Bert aan elkaar, en las reacties voor die binnenkwamen op zijn actie. “Luisteraars zeggen dat ik moet ophouden, maar dat gaat dus echt niet gebeuren. Ik heb nog uren aan materiaal van Bert, waaronder een zaaddodend interview met een Midden-Oosten-deskundige en een semi-journalistiek panelgesprek met drie overleden schrijvers.” Ook op social media-platforms smeekten de luisteraars Daniël om te stoppen. “Draai alsjeblieft iets van Tino Martin of van John de Bever van mijn part! Alles beter dan dit…” schreef @Richard99711 bijvoorbeeld op Twitter.‏

“Het was ongepast en met minachting voor de liefhebber van mijn programma’s” zegt Bert Kranenbarg tegen het Knopje. “Hij ging met groot dedain om met het kwaliteitsjournalistieke radiogenre waartoe mijn programma’s behoren. Daniël moet zich realiseren dat miljoenen Nederlanders daar gek op zijn.” Bert beraadt zich momenteel op een tegenactie.