Dave Minneboo: De ‘M’ in QMusic staat voor ‘Man’

Geplaatst door

Dave Minneboo heeft ingegrepen bij de programmering van het landelijke radiostation QMusic. ‘’Talent zit niet in je tieten’’ sprak de programmaleider van de commerciële omroep waar jarenlang werd gevlagd met vrouwen op de radio.

‘Hou het professioneel. Geen vrouwen achter het mengpaneel’  is al jaren het motto van Minneboo. “Dat is een een beproefd concept wat bij Radio 538 zijn waarde al heeft bewezen. Hoeveel vrouwen heb jij op het veld zien staan dit WK? Nou dan.” 

‘’De vrouw blijf van de gain en doet de vaat in de gootsteen.’’  Zei Minneboo tijdens de bekendmaking van de nieuwe programmering. Gevolgd door een de tekst: ‘’Met eierstokken kun je geen luisteraars lokken’’.

Voor veel radiokenners is deze ontwikkeling bij het hitradiostation geen verrassing. ‘’Liever een man door de orban’’. Was al te lezen nadat Dave zijn switch van 538 naar QMusic bekend maakte op facebook.

Later dit jaar komt Minneboo (die vaak ook Manneboo wordt genoemd) ook met het boek: ‘’Draag je hakken dan kun je inpakken’’.  Het eerste exemplaar wordt uitgereikt door SGP partijleider Kees van der Staaij die ook in zijn vakgebied liever geen vrouwen ziet.

De enige opvallende naam in de nieuwe programmering is Kimberly Dekker die terug wordt gezet van doordeweeks naar het weekend van QMusic. Bij navraag over Kimberly schept Dave snel hard lachend duidelijkheid. “Een weekend programmering? Daar heb ik mij nog nooit druk over gemaakt.”

De Deelknopjes: