Cokegebruik bij radiodeejays onder druk

Geplaatst door

Een opvallende ontwikkeling in radioland: het gebruik van verdovende middelen en met name cocaïne is sterk teruggelopen sinds de coronacrisis. Een niet nader te noemen radiodeejay wiens naam begint met een B weet aan Het Knopje te vertellen: ‘Kijk, vroeger was het allemaal nog makkelijk te betalen. De coke werd soms zelfs in pizzadozen vol bij ons radiopand afgeleverd. Maar sinds dat verdomde coronavirus betaal je je scheel! Waar ik in 2008 nog 50 euro voor een gram betaalde, zit je nu al makkelijk op het dubbele. En denk maar niet dat de deejaysalarissen ook verdubbeld zijn ten op zichte van toen. Sterker nog: van wat ik mag faktureren voor een uurtje radio kan ik nog niet eens één neusgat vullen!’.

DJ E vult aan: ‘Dat ik coke gebruik is je reinste leugen. Ik spuit heroïne. Goedkoper te krijgen en sneller effect. Alleen jammer van die gaten in je arm, maar goed, ik draag toch nooit iets met korte mouw’.

L & J, beiden ook dol op het spul, kopen het samen in. ‘Zo blijft de prijs nog een beetje betaalbaar. En samen gebruiken is nou eenmaal leuker dan alleen!’

Zijn jullie nou niet bang om heel nasaal te gaan klinken on-air of heel erg egoïstisch te worden door deze drugs te gebruiken, vroeg Het Knopje aan alle (anonieme) coke snuivende radiodeejays: ‘Nee, de processing doet zijn werk goed. En egoïstisch zijn we toch al, met of zonder drugs’.