Ruben is boos op 3FM: “Waar zijn die vrouwen nou gebleven?”

Geplaatst door

“Mooie praatjes waren het, meer niet“, zegt de boze voormalige 3FM-fan Ruben de Raadt uit Groet over het vrouwengehalte op zijn ooit zo geliefde zender.

Zijn “Music Starts Here”-truien liggen al een aantal weken ongebruikt in zijn kledingkast en zijn hippe felgekleurde 3FM-keycoard gebruikt hij ook niet meer. Ruben is ontgoocheld sinds de NPO zender naar zijn mening “symboolpolitiek bedreef” toen het vorig jaar 2 vrouwen programmeerde in de dagprogrammering, maar nu een jaar later, hoort Ruben er nog maar één.

De Raadt leg uit: “Ik was zo trots dat mijn favoriete zender niet alleen ene Eva een lunchprogramma zou geven, er zou ook een vrouwelijke DJ na komen. Maar die is er nooit gekomen. Ik hoor in de middag alleen een gozer met een zware stem constant praten over Kendrick Lamar en daar is het bij gebleven. Eva is inmiddels ook weer weg en nu hoor ik nog maar één vrouw in de ochtend. En niemand die er iets van zegt in Den Haag! Alsof mijn beste vriend me bedrogen heeft”.

Ruben steekt zijn verdriet niet onder stoelen of banken, hij wil zijn teleurstelling omzetten tot actie. “Naast dit interview heb ik ook een boze mail gestuurd naar die meneer van de Raad van Bestuur. Hoe heet ie ook alweer? Oh ja, Shula Rijxman. Ik laat het er niet bij zitten.”