Het terugspoelknopje: BNNVARA komt met Monopolie

Geplaatst door

Eindelijk kunnen we thuis ook voelen hoe is het om namens omroep BNNVARA te handelen in uitzenduren en budgetten. De omroep met veruit de meeste uren op publiek radiostation 3FM, brengt binnenkort het spel BNNVARA Monopolie uit. Het spel wordt ontwikkeld door de firma Hasbro, in nauwe samenwerking met de omroep.

Het spel is een variant op het aloude Monopolie en draait om het ultieme doel: een monopoliepositie op 3FM. Het spel is echter geheel in BNNVARA stijl.
De pionnetjes zijn bijvoorbeeld extra klein om Bart de Graaff te eren,” zegt Peter de Vries van BNNVARA. “Maar het mooiste aan het spel is dat het niet uitmaakt wat je doet. Hoe je het spel ook speelt, en hoe vaak het ook lijkt alsof de NPO-speler gaat winnen, uiteindelijk wint BNNVARA altijd alle belangrijke plekken.” 

Het spel hanteert veel bekende regels van Monopoly, zo zijn er ook Kans kaarten. Daarin zit de beruchte Frank van der Lende kaart. “Ja die is lachen,” zegt Peter de Vries daarover, “als je die trekt moet je een jaar naar het weekend. Maar daarna mag je gewoon terugkomen als je zegt dat je veranderd bent. Prachtig!”

Wanneer de speler in de gevangenis belandt, betekent dat dat er een redacteur wegbezuinigd wordt. Verder zitten er Algemeen Fonds kaarten in als “Je hebt teveel gewerkt. Voor straf mag je niet naar het toilet met die leuke collega op de woensdagochtendborrel” of “Je bent te lang op een festival geweest, sla een beurt over om te douchen”. De Vries heeft overigens kritiek op die kaart, want “wij slaan hier nooit een beurt over,” zegt hij.

Blijft dit spel dan wel leuk om te spelen als de uitkomst altijd van te voren al vast staat? De Vries: “Jazeker. Wij van BNNVARA spelen dit spel al jaren en we blijven het geweldig vinden.”