NPO volgt advies Patrick Kicken op

Geplaatst door
Door Chrisje ‘Chrisjuuuh Cross-Cross da Ladiesman’ der Kinderen

Een column door Patrick Kicken – naar eigen zeggen een goed bekkende naam die blijft hangen – in de Spreekbuis, heeft tot actie geleid bij de NPO. Radiobaas Ferry Forrestman (voorheen Jurre Bosman) wil de namen van presentatoren en DJ’s onder handen nemen.

“De column van ‘de Kekke’ (Forrestman noemt Patrick Kicken steevast ‘de Kekke’) heeft de boel hier wel wakker geschud. Piet van Asseldonk van de NOS schrijft bijvoorbeeld over het koningshuis. Dat wordt nu Randy Royaal. Frank van der Lende noemt zichzelf al hoitjes, maar dat is misschien niet het juiste voorbeeld omdat ‘de Kekke’ een positieve associatie met een naam wil bewerkstelligen. Daarom heet Frank voortaan “Gekkie Nagellakjes Hoitjes Fashion Studentenradiokoning Hoitjes ”.

Ook noemt Forrestman het programma ‘De Taalstaat’ van Frits Spits. “Een naam die anno 2018 echt niet meer kan. Veel te ouderwets. Hij moet z’n echte naam zeker laten vallen. Ik zit meer te denken aan Simon Spelling. Dat blijft tenminste hangen bij de doelgroep”.

Jurgen van den Berg zal vanaf morgen niet meer opereren onder zijn eigen naam, maar onder de naam “Gekke Baard Tequila Atter Jurguh Mountainmotherfucker”. Hij kreeg die bijnaam naar aanleiding van een feest met zijn vrienden in zijn studententijd.

De column van Kickstra van Pattericky de Kickenhoven was vorige week al, dus dit bericht is wellicht wat laat. “Maar voor NPO-begrippen enorm snel”, zo zegt Raad van Bestuur voorzitter Shula Tettenknijper RiRa Rijxmans Lachu YOLOSwag. Meer nieuws over de nieuwe namen van de presentatoren staat op www.nos-lachen-nieuwtjes-gossip-lachen-g3kkehuis.nl.

De Deelknopjes: