Benefietgala voor iedereen die afgezeken wordt door Kicken

Geplaatst door

Na een recent interview in tijdschrift De Nieuwe Revu, waarin Patrick Kicken maar liefst 12 mensen uit de radiowereld door de mangel haalt, heeft radiocoach Pierre Papa besloten een benefietgala voor de slachtoffers te organiseren:

‘Het is toch ontzettend sneu om te zien hoe de ene na de andere radiocoryfee met de grond gelijk gemaakt wordt. Wouter van der Goes, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Rick van Velthuysen, Giel Beelen, Gerard Ekdom, John de Mol: allemaal komen ze aan de beurt! Het was al erg dat deze jongens zoveel te verduren krijgen in de columns van Kicken, maar dat het nu ook nog op papier afgedrukt wordt: in- en in triest’, aldus Papa, die verder beweert er geen belangen bij te hebben om een wit voetje te halen bij deze radiomensen.

Wat gaat Pierre precies organiseren, vroeg Het Knopje hem: ‘Nou we komen met z’n allen bij mij thuis, daar vertoon ik wat airchecks uit Engeland, er komt een stripteasedanseres optreden die ik heb leren kennen op een niet nader te noemen website en daarna gaan we bowlen’.  En wie gaat dit allemaal betalen? ‘Wat dacht je van Patrick Kicken zelf? Ik begrijp dat hij ook nog geld krijgt voor die onzin die hij schrijft op die klote website, laat hem daar maar eens mooi wat mee terugdoen voor alle namen waarop hij probeert mee te liften. Want laten we eerlijk zijn, wat heeft die Kicken zelf gepresteerd dat hij denkt zo mijn favoriete collega’s de maat te nemen?!’

Navraag bij Kicken levert de volgende (schriftelijke) reactie op: ‘Mensen moeten eens niet zo zeiken. En Pierre al helemaal niet. Toen ik hem laatst tegenkwam bij de RadioRing wilde hij me al op m’n bek slaan, ik ben gauw het toilet ingedoken waar ik een snuivende ex-3FM collega tegenkwam. Snap niet wat die man tegen me heeft. Ik heb al z’n boeken.’ aldus Kicken, die overigens nog vervolgt:

‘Ik was ook positief over bepaalde andere collega’s maar dat heeft het artikel niet gehaald, bij de laatste edit. Waarom zouden Gijp & Derksen wel over iedere voetballer en ballenjongen hun mening mogen geven op TV en ik niet in een blaadje of op een website over radiomensen? Fris tegengeluid tegen al dat gehielelik en gehuilebalk achter de rug om. Ik schrijf louter en alleen op wat iedereen toch al vindt, maar niet hardop durft te zeggen!’

Het benefietgala voor de slachtoffers van Kicken vindt plaats op donderdag 13 februari 2020 (World Radio Day), donaties kunnen gedaan worden door een appje te sturen naar Pierre, die jou daarna een tikkie stuurt.