BNNVARA, KRO-NCRV en NPO Campus richten samen basisschool op

Geplaatst door

Een mooi initiatief van de publieke omroep: BNNVARA, de KRO-NCRV Radioschool en NPO Campus richten samen een basisschool op. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 zullen de opleidingen gezamenlijk optrekken om iets te jong talent een kans te bieden. Timo Kamst van NPO Campus: “We zien dat talenten steeds jonger uitgeblust zijn, daar moeten we op inspelen. Als je op je 19e al een burnout hebt, zul je dus nog jonger moeten beginnen om eerst een carrière op te bouwen voordat je een jaar ziek thuis gaat zitten”.

Rudy Mackay van de KRO-NCRV Radioschool vult daarbij meteen aan. “Daarom denken wij dat het echte talent te vinden is in de categorie 4 tot en met 12 jaar. Dus er komt nu een BNNVARA klas en een NPO Campus klas. Samen zijn zij de BNNVARA Academy KRO-NCRV NPO Campus Media Basis Radioschool.” 

Radiocoach Pierre Papa reageerde eerder vandaag al geïrriteerd op dit nieuws. “Dit doen ze in het buitenland helemaal niet, dus dan is het geen goed idee. Ik kom bijna dagelijks bij Z100 over de vloer, dus ik kan het weten. Die publieke omroep moet sowieso opgedoekt worden, tenzij ze me in gaan huren als coach. Maar ik zei het op Twitter ook al met mijn armen over elkaar: komt er nu nóg een radio-opleiding bij de publieke omroep? Wat is het verschil tussen die opleidingen dan?”

Daar weet Pieter Kok van BNNVARA Academy een helder antwoord op. “Als je op je 7e al drugs gebruikt en de hele dag op Insta te zien bent, ga je naar BNNVARA. Als je geen idee hebt wat je leeftijdsgenoten willen en nog nooit van Youtube of Facebook hebt gehoord, ga je naar de NPO.”

De NPO heeft al aangegeven om het schoolplein af te zetten met een zo hoog mogelijke betaalmuur.