AT blundert: per ongeluk politie-inval bij Leo Blokhuis

Geplaatst door

Een jammerlijk voorval vanmiddag bij “Don” Leo Blokhuis: aan het einde van zijn overname van de PlatenBonanza op NPO Radio 2 deed de politie een inval in de studio. Blokhuis werd ten onrechte aangezien voor zendpiraat.

“We bleven maar klachten binnenkrijgen van Radio 2 luisteraars,” legt Koos Zandstra van het Agentschap Telecom uit. “Mensen belden massaal naar ons over jingles die dwars door de muziek te horen waren. Maar ook werd er soms minutenlang ‘Matijn, waar ben je?’ geroepen afgewisseld met lange stiltes. Ook hoorden luisteraars vaak een nieuwslezer dwars door de muziek praten. We dachten nog “op die frequentie zit de best beluisterde zender van Nederland, dus dit kan niet kloppen. Toen we ook klachten hoorden over kerstjingles, wisten we het zeker: rondom kerst zenden vaak piraten uit, dit is een piraat!”, zo legt de handhaver uit.
We hebben toen de politie gebeld en die deden een vrij agressieve inval bij de zendpiraat. Alleen dat bleek Leo Blokhuis te zijn die inviel voor Rob Stenders. Oeps.

Arjan Penders – de verantwoordelijke eindredacteur van de zendtijd van Leo – benadrukt dat er geen boete wordt opgelegd aan De Don:
Integendeel zelfs. Hij zal de staatskas niet hoeven spekken. De staatskas betaalt Leo juist een vorstelijk bedrag voor zijn diensten.