538 neemt draconische maatregelen tegen daling luistercijfers

Geplaatst door

John de Mol’s radiostation Radio 538 gaat op zijn verzoek draconische maatregelen nemen tegen de daling in luistercijfers. De zender bleek in de jongste cijfers gezakt te zijn van 10,7% naar 9,9% marktaandeel in de leeftijdscategorie 10+.

“Er zijn een aantal succesformules die we willen opschroeven en verder uitmelken,” zegt John de Mol. “Dat begint al bij de ochtendshow. Die is nog te onbekend en gaat vanaf morgen “De 538 Ochtendshow op Radio 538, met 538 DJ Frank Dane op 538″ heten. Sidekick Jelte van der Goot gaat vanaf nu nog vaker en harder door Frank Dane lachen, we sluiten niet uit dat we op sommige momenten alleen nog maar het lachen van Jelte en Henk Blok tussen de muziek laten horen.”, aldus de magnaat.

In de programma’s daarna wordt er ook nieuw beleid gevoerd: Zo gaat Ivo van Breukelen nog vaker vragen wat luisteraars aan het doen zijn. Natuurlijk leest Ivo daarna lange opsommingen voor van wat totaal onbekende mensen aan het doen zijn. “Er is geen mooiere radio dan horen dat iemand zijn gras maait of zijn toilet heeft gepoetst. Wist je bijvoorbeeld dat 538-luisteraar Annette zojuist haar tanden heeft gepoetst? Prachtig toch?”, zegt John de Mol.

Sander Lantinga gaat ook een steentje bijdragen door nog meer smerige grappen te maken tegen nieuwslezer Jo van Egmond. “Nu Jo zwanger is, zie ik nog meer mogelijkheden tot smerige grappen die veel te ver gaan. Hoe ongepaster, hoe beter. Zo vroeg ik haar gisteren na het weerbericht wat de overeenkomst is tussen een vagina en het weer. Als het nat is, is het tijd om naar binnen te gaan! Hahahahaha!”, aldus Sander.

DJ Barend van Deelen begrijpt de commotie niet zo goed. “Komt goed gap, met die cijfertjes. Lekker pik”, zegt hij over de daling.