3FM wilde geen bloemen op uitvaart

Geplaatst door

Bloemen pasten echt niet in het format,” aldus de NPO.

Het heengaan van radiostation NPO 3FM zal u vast ontgaan zijn. Daarom besteden we er hier alsnog aandacht aan. Bij de uitvaart waren namelijk geen bloemen welkom. De NPO heeft besloten dat dat niet paste in de lijn van de zender.

De kwakkelende radiozender kampte sinds 2015 met zeer hard dalende luistercijfers. Begin 2018 was 3FM zelfs kleiner dan het kuiken uit het oude logo. Dit leidde in april 2018 uiteindelijk tot het overlijden van 3FM. De uitvaart werd bezocht door 3.2% mensen. Waarvan overigens de helft er per ongeluk langskwam. Ze waren eigenlijk op weg naar een andere uitvaart.

Tijdens de dienst werd een vreemde muziekmix gedraaid. Zowel Broederliefde als Kings Of Leon kwamen voorbij en daar werd dan ook David Guetta bij geprobeerd te draaien. “Dat vloekte enorm,” aldus een bezoeker. “En de sprekers waren totaal onbekend. Niemand had ooit gehoord van ene Eva Koremans. Maar toch mocht zij op primetime spreken. En wat is ‘AVROTROS’ eigenlijk?”

De dienst bleef echter niet bestoken van onrust. Nabestaande Diederik van Zessen stormde halverwege de plechtigheid binnen met de boodschap dat “de festivalzomer nog moest beginnen”. Volgens hem zou dit een omslag kunnen betekenen. Experts gaven desgevraagd aan dat ontkenning één van de fases is die horen bij een rouwproces.

Op de geruchten dat er komende december ter nagedachtenis een Glazen Graf georganiseerd wordt door de NPO, wilde de woordvoerder nog niet reageren.