3FM gooit zenders op Marktplaats

Geplaatst door

Het al jaren kwakkelende landelijke popstation 3FM heeft na de recente luistercijfers, waarbij de zender onder de 3 procent marktaandeel zakte, besloten hun FM frequenties en zenders op Marktplaats te koop aan te bieden. Per opbod kan er o.a. geboden worden op de sterkste zender 96.8 FM in Lopik en het ‘zo goed als nieuwe’ 103.9 FM in Limburg.

Middag boegbeeld Mark van der Molen: “Met pijn in het hart gaan we afscheid nemen van FM en verder op Instagram. Uit de luistercijfers blijkt namelijk dat mensen ons liever zien dan horen. We gaan dan ook meer liveverslagen doen op sociale media, meer selfies, meer foto’s met bekende zangers en zangeressen en natuurlijk als we op een terras zitten het befaamde kiekje van een goed glas bier, haha!”.

Het schijnt dat Erik de Zwart, mediaondernemer in hart en nieren en al jaren tegenstander van alles wat naar publieke omroep ruikt, het eerste symbolische bod heeft uitgebracht van 1 euro. Lex Harding heeft telefonisch toegelicht aan Het Knopje dat hij er niet over peinst een euro te investeren in wat hij noemt ‘een FM pakket waar geen hond meer op zit te wachten’.

Een frequentie wordt niet per opbod verkocht. Domien Verschuuren, nu nog ochtendjock bij het noodlijdende publieke station, krijgt de 90.9 FM kado voor zijn jarenlang bewezen dienst. Hij gaat hierop niet eerder uitgezonden telefoongesprekken uit de Voxpro uitzenden en muziek uit de tipparade.