3FM volgt advies op van Jos Schippers op en stopt gewoon met kutmuziek


Geplaatst door

De kogel is door de kerk: noodlijdend radiostation NPO 3FM gaat het advies van lokale radiomaker Jos Schippers (foto) uit Sint Oedenrode opvolgen, door gewoon te stoppen met die kutmuziek.

Jos, de lokale presentator en zelfbenoemd radio-expert had al jaren niet meer naar 3FM geluisterd, zo vertelde hij met luide stem aan zijn collega’s in de studio terwijl hij A-Ha draaide in zijn programma. 
“Toen ik er van de week voor het eerst weer eens langs zapte, hoorde ik meteen weer zo’n kutplaat van Shawn Mendes. Ja Jezus jongens, dan wordt het natuurlijk nooit wat. 3FM moet gewoon stoppen met die kutmuziek, dan staan ze zo weer op 13% marktaandeel”, luidde het advies van Jos.

Collega Berry van Achtmaal was zo onder de indruk van Jos’ analyse dat hij het advies doorgaf aan de NPO, om de zender er bovenop te helpen.

Zendermanager Sharid Alles: “We hebben nu lang genoeg kutmuziek gedraaid en we zijn tot de conclusie gekomen dat kutmuziek niet goed is voor de luistercijfers. Dat was echt een inschattingsfout, wij waren hier bij 3FM helemaal overtuigd dat kutmuziek de toekomst zou hebben. Maar als mensen echt geen kutmuziek willen horen, wie zijn wij dan om dat te blijven draaien? Dus we stoppen daar direct meer en we gaan weer muziek draaien die mensen daadwerkelijk willen horen. We zijn Jos zeer dankbaar voor dit consultant en we zien de factuur hiervoor graag tegemoet. ”

De andere adviezen van Jos (“3FM moet gewoon de Optimod harder zetten” en “Ze moeten die Rob Janssen er gewoon uit flikkeren en mij een programma geven”) worden nog onderzocht door de NPO.