3FM en luisteraars dolgelukkig met Frankie van der Lende

Geplaatst door

Hij heeft het haar, de looks en de fashion; alles wat je als radioster vandaag de dag nodig hebt om het te maken. Godsgeschenk Frank van der Lende meldde afgelopen zomer in de media dat hij vindt dat 3FM hem nodig heeft op een prominente plek in de programmering. Op dat moment interim zendermanager Diederik van Zessen beloonde deze ambitie en is eurforisch. Hij ziet Frank ook als redder van het kwetsbare popstation. Sinds de start van zijn programma ‘De Bende van Van der Lende’ dat elke avond te beluisteren is, drommen de luisteraars samen voor de speakers, maar ook voor de deuren van de studio.

In lijn met de ambitie van 3FM om jongeren beter te bereiken, paste Frank zijn naam aan naar Frankie. Een gouden greep, zo bleek. Al tijdens de eerste uitzending van De Bende ontplofte de 3FM app. De fans zijn dolgelukkig met het programma en zijn nieuwe naam. 3FM en Frank verwachten veel van de luistercijfers de komende periode. Met zoveel star-quality in huis moet groot succes volgen. Van der Lende voegt nog toe: “Ik heb het succes aan mijn kontje hangen. In het buitenland bleef mijn naamswijziging zelfs niet onopgemerkt. Kanye West besloot als gevolg hiervan zijn naam aan te passen naar Ye, omdat hij door mij geïnspireerd was en juist een volwassener doelgroep wil bereiken.”

De 3FM-dj verloor vorig jaar het prestigieuze middagslot en moest verkassen naar het weekend. Een nederige ervaring, die goed was voor zijn perspectief. Hij leerde meer zichzelf te zijn, geen kaders te accepteren en dat zijn belevingswereld de moeite van het delen waard is. “Ik zie nu in dat ik in de middag te weinig over poep, coke en plassertjes praatte. Dat doe ik nu in de avond wel. Ik ben klaar met dingen te zeggen die mensjes willen horen. Ik wil gewoon zeggen wat ik wil zeggen De wereld heeft mij nodig. Puckie vindt dat ook. ”.