2018 door de oren van: Pierre Papa

Geplaatst door

Op deze laatste dag van 2018 blikt Het Knopje natuurlijk ook terug. Wat was volgens Radiocoach, mediastrateeg, talentscout en levenscoach Pierre Papa opvallend afgelopen jaar?

Dag Pierre, je hebt je laptop opengeklapt. Waarom?
“Ik heb een mail gekregen van Edwin Evers!! Kijk, dit is het bewijs, Edwin Evers heeft mij een e-mail gestuurd. Of zoals ze bij de BBC in Engeland zeggen: Look! Edwin Evers sent me an e-mail!” 

Hoe was 2018 voor jou? 
“Te gek! Toen Edwin Evers afscheid nam heb ik nog een keer op Facebook laten zien dat hij mij een keer een mail gestuurd heeft. Here, look at my laptop, I have a picture of that e-mail. Sorry voor mijn Engels, maar ik ben Engelse radio-expert en ik denk nowadays in het Engels. Weet je waar ze ook Engels spreken? Bij de BBC. In Engeland. Engelse radio, yes!”

Maar die mail van Edwin Evers was toch niet in 2018?
“Nee, in 2015. Maar in 2018 heb ik het nog een keer laten zien op Facebook. Hier, look at my computer. Ik heb er nog bewijs van, look. Weet je waar ze ook e-mails naar elkaar versturen? In Engeland. Te gek land en de BBC is zo te gek. Daar kan die verschrikkelijke NPO in The Netherlands nog van leren”. 

Maar je hebt vast andere mooie dingen meegemaakt in 2018?
“Ja natuurlijk. Zo kan ik me nog herinneren dat ik met mijn armen over elkaar op Twitter helemaal losging op NPO. Dat was ook een beautiful avond. En een paar dagen later kwam ik iemand tegen van de NPO. Hahahahaha!  In het echt heb ik niet zo’n grote mond, hoor. Dus toen heb ik flink moeten nuanceren natuurlijk. Heb ik geleerd bij de BBC, ken je dat?” 

En wat vond je een dieptepunt van 2018?
“De NPO. Wat een prutsers. Die gasten zijn echt slecht. Ze zouden een hoop kunnen leren van mij en van de BBC. Die zijn so much better. Wacht, ik zet the radio even aan op BBC, echt te gek. Ken je dit? Dit is Rod Whiting van BBC Radio Lincolnshire. Die gast is echt te gek. Beter dan 3FM, wat een prutsers.”

Het Radio Project is inmiddels afgerond, wat heeft dat precies opgeleverd?
“Ja, dat was bijna net zo te gek als de BBC. We hebben een paar onbekende mensen in hun vrije tijd laten werken aan mijn naamsbekendheid. De uitkomst is waanzinnig: in de toekomst komt er een podcast waar je naar kunt luisteren, maar die ook live wordt uitgezonden en er komt ook beeld bij. Echt een te gek result. Daar kunnen ze bij de NPO wat van leren. Ik heb het ook gemaild naar Edwin Evers. Als hij terugmailt, dan plaats ik dat op Facebook. BBC, yeah!”

En wat verwacht je van 2019?
“Lekker veel BBC Radio luisteren natuurlijk. En ik ga veel twitteren over de NPO in 2019. Want die kunnen nog een hoop van mij learnen. En natuurlijk ga ik weer jocks coachen bij allemaal radiostations. Het kan allemaal veel meer zoals de BBC. I can’t wait, BBC!.
Maar ik ga eerst maar eens lekker op vakantie. Eén keer raden waar ik naartoe ga!”

Naar Engeland? 
“Nee, natuurlijk niet. Ik ben van Italiaanse afkomst. Dus ik ga lekker naar Italie. Tsss. Wat een vreemd antwoord.”