Interview met carte blanche van Rob Stenders

Geplaatst door

Niet Rob Stenders, maar John de Mol heeft de stekker getrokken uit de deal om Rob Stenders stationmanager van Radio Veronica te maken. Dat besluit werd door John zelf genomen nadat Rob zijn plannen met Veronica presenteerde aan de directie. Deze onthullende woorden komen van de persoon die het kan weten: De carte blanche die Rob Stenders kreeg van John de mol om Veronica om te vormen. En hij is niet positief

VroegeRobstaan
Boos als Carte is, hangt hij alle vuile was buiten. “Sacre bleu, wat een rotstreek van Rob om niet naar Veronica te komen voor cinq ton. Of zoals we het hier inmiddels noemen: echt een Robstreek”, zo begint hij.
“Dus tout le monde mag weten wat Rob van plan was. Zo zou Rob’s team elke ochtend van 06.00 tot 10.00 VroegerRobstaan gaan presenteren. Het team zou bestaan uit Fred Siebelink, Margreet van Gils, Jelmer Gussinkloo, Giel Beelen, Eric Dikeb, Henk Jan Smits, Caroline Brouwer, Bart Spring In ’t Veld, Patrick Kicken, Wilco Terwijn, Marcel Verreck, stagiar Freek van Leeuwen, Danny Vera, Audrey Zonneveld, Simone Walraven, de zus van Fred Siebelink, alle oud-klasgenoten van Rob en de kinderen van Miss Bunty. Rob zelf zou afwezig zijn, omdat het te vroeg voor hem is. Wel was Rob van plan af en toe vlak voor negenen aan te schuiven om toe te geven dat hij zich verslapen had. En dan besluiten met “Morgen gaan we natuurlijk VroegerRobstaan.” 

Verdere plannen
“Van neuf tot dix zou dagelijks het programma “Het Beste Uit De Rob 1000 Allertijden” uitgezonden worden. De lijst bestaat uit 1000 platen die niemand om aan te horen vindt en alleen goed gevonden worden door Rob zelf.
Direct daarna zou DJ Ratz het programma “Liefe Frienden fan Feronica” presenteren, waarin hij dagelijks in huilen uit zou barsten omdat hij de muziek die hij draait zo mooi vindt. l’Amour grande! Nico Dijkshoorn zou niet te horen zijn, maar zou wel elke 3 minuten even genoemd worden door Ratz”.

Intern
Ook aan de achterkant zouden er een aantal wijzigingen plaatsvinden, zo geeft Carte Blanche toe. “Fred Siebelink zou benoemd worden tot Hoofd Onverstaanbare Radio, Caroline zou patron Stendersverering worden en Randstad Uitzendbureau zou tekenen voor het werven van nóg meer sidekicks voor de ochtend”.

Budget
Carte weet natuurlijk ook alles van de budgetten in Rob’s plannen. Zo zou er voor alles na 14.00 geen budget meer overblijven, maar daar was ook geen tijd voor volgens de plannen van Rob. “Na 14.00 zouden Rob et tout Son team namelijk crisisgesprekken voeren met de directie en de muziekredactie. Medio december 2018 zou gaan doordringen dat deze koers geen enkel positief effect zal hebben op de luistercijfers vanwege het uitblijven van bekende muziek op de zender”, aldus de kaart.

2019
Rond de lente van 2019 zou Rob voorzichtig aan weer charmant gaan doen tegen publieke omroepmedewerkers om een terugkeer naar NPO Radio 2 mogelijk te maken. Door het uitlekken van zijn terugkeer aan het AD gaan de NPO en de AVROTROS overstag gaan en nemen Rob Stenders weer terug.
Wat er van het team terecht moet komen is dan nog onduidelijk, Rob en Caroline zijn op dat moment weer te druk met het voorbereiden van “Stenders Door Het Stof”, het nieuwe programma van Rob op Radio 2.

Carte Blanche zelf verwacht overigens niet snel meer ingezet te worden door John de Mol. Maar voor teleurstelling in de familie is hij niet bang. Op dit moment maakt zijn broer Carte Jaune furore op het WK 2018.