2018 door de oren van: Anoûl Hendriks

Geplaatst door

Hij is de nieuwste dj die te horen is bij daglicht op Radio 538. Via N1 en 3FM kwam Anoûl Hendriks afgelopen jaar terecht bij XM, het talentenstation van Talpa Radio Campus. Een kort interview met de jonge DJ.

Je bent sinds kort te horen op zondagavond van 18.00 tot 21.00 op hoofdzender 538. Hoe vind je dat?
“Alleszins een geheid aantrekkelijke stonde om te zenden voor het grote publiek via 102FM, via diverse FM-ontvangende technische systemen. En nu we het er toch over hebben, dit lijkt mij een mooi moment om even aan te grijpen om je te vertellen dat Mr. Probs vroeger een track heeft gemaakt waarin absoluut duidelijk werd dat hij kampte met zijn geslachtelijke geaardheid die hij ten tonele spreidde in een vroegere versie van zijn grote hit Waves, maar niet voordat ik georeerd heb over het feit dat er diverse geluiden klinken ten faveure van de track van Afrojack die op zijn beurt weer benaderd is om zijn ding te doen bij de releaseparty van de nieuwe track van Dua Lipa die terstonds aannam dat ze op het gebied van muzikale verrassing bovenaan stond in vele landen waarbij werd gezegd dat bij de release van nieuwe muziek. Alsmede wil ik graag dit podium pakken om je op te roepen te reageren en me via de Radio 538 app te bereiken in de cockpit, in contact komen met je favoriete dj doe je via verschillende communicatiekanalen en om daar een greep uit te nemen, zal ik je vertellen dat deze en gene regelmatig succes hebben behaald middels het inschakelen van de Radio 538 app en dat jij dat ook kunt doen als je de wens hebt me te onderrichten wat je huidige bezigheden zijn tijdens het consumeren van dit interview en dat graag wil laten optekenen in de officiële archieven van dit radioprogramma. Giraffen zijn leuke dieren, dit is de Alarmschijf van deze week.” 

Eeeuh ja. Wat is het grote verschil tussen presenteren in de nacht en op zondagavond?
“Hahaha! Ja. Doet me denken aan een geweldig verhaal dat ik ooit hoorde over Ed Sheeran die geridderd werd door zijn beste amigo Justin Bieber en bij het uitvoeren van de broodnodige verplichte rituelen daar terplekke de fout maakte om het zwaard dat hij ter hand had genomen teneinde…”

Nee, sorry Anoûl. De vraag is: Wat is het grote verschil tussen presenteren in de nacht en op zondagavond?
“Laat me eerst dit moment even aangrijpen om je te vertellen dat mijn producer al meerdere maanden getracht heeft me te bedotten met een fake kerstkaart alwaar hij mee probeerde mij voor spreekwoordelijke lapje te houden door … hihi… ja, een verhaal naar me te sturen waarin hij zich een grote wereldartiest waande die ons bij Radio 538 per post een kerstgroet gestuurd had waarin hij een zinsbegocheling schetste, die in den beginsel insinueerde dat…” 

Ja maar Anoûl, dat is niet de vraag. De vraag is wat radiomaken op zondag anders maakt dan in de nacht als je minder luisteraars hebt. Hoe ervaar je dat?
Lacht. “Nou, het was afgelopen week niet alleen moederdag, het was ook Top Gun Dag, ja. Als moeders iets lekker vinden, dan is het Tom Cruise in een straaljagerpakkie. En even de mannen waarschuwen: de hele slaapkamer hangt straks weer vol met de kop van Tom Cruise. ja, ik begrijp net dat alle moeders daar vroeger posters van hadden. En die gaan weer aan de muur vanavond, dat kan niet anders. Dit is mijn presentje en ik heb de nota al weggeflikkerd: de volledige soundtrack van de Top Gun rolprent en…” 

Nee, maar Anoûl, luister even, dit gaat niet over de vraag. Nou, andere vraag dan: hoe zie je 2019?
“… en die Top Gun film leidde afgelopen weekend het moment in dat ik vertelde dat je dikke prijzen kunt winnen als je blijft luisteren naar mijn programma. Dat werd door mij bekokstoofd in het ingelaste intermezzo tussen de Alarmschijf en die nieuwe dikke hit van…”

Anoûl, waar heb je het over? We willen alleen weten hoe jij de toekomst…
“Naar Euclides wordt vaak verwezen als de “vader van de meetkunde”. Hij was tijdens het bewind van Ptolemaeus de Eerste (323-283 v.Chr.) in het hellenistische Alexandrië actief. Zijn Elementen is het meest succesvolle handboek en een van de invloedrijkste werken in de geschiedenis van de wiskunde. Het deed vanaf het tijdstip van publicatie tot in de late 19e of vroege 20e eeuw dienst als het belangrijkste leerboek voor het onderwijs in de wiskunde, vooral in de meetkunde.[1][2][3] In dit werk worden de beginselen van wat nu de Euclidische meetkunde wordt genoemd gededuceerd uit een kleine verzameling van axioma‘s. Euclides schreef ook werken over perspectief, kegelsneden, bolmeetkunde, getaltheorie en striktheid.”

M-maar… Dat komt gewoon van Wikipe…
mp:x+py=4” 

Aanstaande zondag gaat Anoûl uitleggen hoe de situatie in het midden-oosten is ontstaan.